عرفانفیزیک و متافیزیک

انرژی چی از دیدگاه ین و یانگ و ماهیت انرژی چی در بدن

انرژی چی :

هر چیزی که در جهان مشاهده می شود از ارتعاشات انرژی الکترومغناطیس، با فرکانس های مختلف ساخته شده که بسته به صدا، نور و رنگ متفاوت است. میدان الکترومغناطیسی به شکل هاله ای، اطراف تمام اجسام جهان را احاطه کرده که علم نیز این موضوع را اثبات کرده و یقینا می پذیرد. چینیان باستان این انرژی را به عنوان انرژی چی می شناسند (انرژی حیاتی جهان که درون هر موجود زنده ای در جریان است).

در حال حاضر علوم پزشکی غرب بررسی های عمیقی را در رابطه با سنت های شرق که بر نیروی چی استوار است، شروع کرده است. این انرژی حیاتی چی، از تمام کانال های بدن (مریدین ها و چاکراها-چاکرای اول دوم و غیره) و همچنین  تمام اشکال و موجودات زنده عبور می کند تا حیات و سلامتی ذهنی، جسمی، احساسی و معنوی را برای موجودات زنده فراهم آورد.

انرژی چی از دیدگاه ین و یانگ :

بر اساس نظریه ین و یانگ، چی با برقراری تعادل بین قطب مثبت یا (برپادارنده) و قطب منفی (نابود کننده) قدرت خود را بلا انقطاع بکار می اندازد. از آنجا که نیروهای ین و یانگ از انرژی مطلق چی مشتق می شوند، می توانند آزادانه و بدون محدودیت خارجی، مصون از محدودیت مکان، زمان و حتی تجلیات مادی حیات به حرکت خود ادامه دهند. از آنجا که ین و یانگ منشاء همه چیز هستند، جوهره غایی تمام اجزای خلقت نیز محسوب می گردند. انسان نیز نیروی خود را از همین منشاء انرژی، یعنی چی دریافت می کند. قدرتی که توسط چی تولید می شود جینگ خوانده می شود و غالبا آنرا تحت عنوان نی جینگ می شناسیم که معنای قدرت جاوید را می دهد. مهمترین روش برای تربیت و تقویت انرژی چی، مدیتیشن و حرکات یوگا و یا تمرینات تای چی می باشد.

انواع چی در فصل های مختلف :

چی انرژی‌‏ای است که در اطراف ما درگردش است. در فصلهای مختلف، چی مختلفی ظاهر می‌‏شود. برای مثال، در فصل بهار، بادهای موسمی داریم، در تابستان، گرما، در اواخر تابستان، رطوبت و در پاییز احساس خشکی می‌‏کنیم. در زمستان نیز چی سرد را در هوا احساس می‌‏کنیم. مدیریت ثبات احساسات فرد، کلیدی است برای باز نگه داشتن کانال‌‏های انرژی و جریان یکنواخت آن.

ماهیت انرژی چی در بدن :

معنای دیگر آن به انرژی‌‏هایی که در بدن ظاهر می‌‏شود، بر‌‏می‌‏گردد. گویی خون و مایعاتی که در بدن درجریان است، با کمک باد در اطراف به حرکت در‌‏می‌‏آیند. برخی در اندام‌‏های خود احساس سرما می‌‏کنند و گاهی این سرما به‌‏حدی می‌‏رسد که مجبورند در‌‏هنگام خواب جوراب بپوشند. برخی نیز احساس گرما، تب، گُر‌‏گرفتگی (در زمان یائسگی) و یا گرمایی که بعد از شیمی‌‏درمانی در سرطان سینه یا پروستات ایجاد می‌‏شود، می‌‏کنند. هنگامی که رطوبت در بدن بالا می‌‏رود، به‌‏صورت تورم مفاصل، پوشش چرب ضخیمی بر روی زبان، اسهال و یا احساس سنگینی در بدن ظاهر می‌‏شود.

تغییر احساسات وابسته به نیروی چی :

معنای دیگر چی یعنی احساسات. هنگامی که شخص بهشدت عصبانی است، می‌‏گوییم شخص «موشکی از چی خشم» دارد و هنگامی‌‏که شخص خوشحال باشد، می‌‏گوییم غرقه در چی شادی‌‏بخش است. در‌‏واقع احساسات از اشکال انرژی است و بنابراین شکلی از چی می‌‏باشد.

تبادل انرژی چی از راه تنفس :

چهارمین معنی چی، هواست. زمانی‌‏که شخص نفس می‌‏کشد، می‌‏گوییم شخص چی را دم و بازدم می‌‏کند. معنای دیگر آن انرژی‌‏ای است که برای حفظ عملکرد هر یک از اندام‌‏های بدن به‌‏کار می‌‏رود. بنابراین چی قلب، چی کبد، چی خون و چی دستگاه گوارش داریم. زمانی که چی به‌‏سمت راست بدن به‌‏قدر کافی و در توازن حرکت ‌‏کند، احساس سلامتی و آرامش ذهن خواهیم داشت

اختلال در انرژی چی :

زمانی‌‏که انرژی چی دچار مشکل شود، بدن احساس بیماری خواهد کرد و نا‌‏کارآمد خواهد شد. برای مثال وقتی که در مسیری مخالف حرکت کند و یا سرکش شود، فرد ممکن است احساس تهوع کند، نفس‌‏های کوتاه بکشد و یا ممکن است  خس‌‏خس، سرفه کند و یا بالا بیاورد. هنگامی‌‏که حرکت چی کلاً از‌‏کار بیفتد و متوقف شود، احتمالاً کنترل ادرار و بیرون‌‏روی خود را از‌‏دست خواهید داد و یا ممکن است برخی از ارگانهای بدن دچار بیرون‌‏زدگی شوند. زمانی‌‏که توازن انرژی چی کاملاً ازبین برود، انسان دچار انواع نشانه‌‏های بیماری مثل تب و لرز، لرزش، تورم مفاصل، عرق شبانه، فشار خون بالا، افسردگی، جنون، نگرانی یا اضطراب می‌‏شود.

حرکت انرژی چی درون بدن :

چی در همه‌‏ی سطوح بدن در گردش است، از سطح تا درونی‌‏ترین قسمتها؛ به همه‌‏جا می‌‏رود و جایی را دست‌‏نخورده نمی‌‏گذارد. چی داخل کانالهای انرژی حرکت می‌‏کند. ساختار کانالهای انرژی بهقدری ذره‌‏بینی است که حتی با تکنولوژی امروزی نیز قابل مشاهده نیست. اما پدران طب چین، قادر بودند تا با توانایی‌‏های طبیعی خود، سطوح انرژی انسان را تجسم و ترسیم کنند. آن‌‏ها متوجه شدند که اگر ما دچار ناراحتیهای عاطفی شویم، انرژی درونی‌‏مان تحت‌‏تأثیر قرار گرفته و موجب انسداد و گمراهی چی میشود. اگر وضعیت آن بهتر نشود، ممکن است باعث آسیب بیشتری مثل ایجاد درد شدید، تومور، انسداد عروق، سرطان و یا تغییرات حادتر و مانند آن شود.

خطرات و علایم کمبود انرژی چی در بدن :

همانطور که می‌‏توان تصور کرد، انرژی می‌‏تواند در قسمتهای مختلف بدن انسان مسدود شود. زمانیکه چی کم باشد، احساس ضعف و پیری خواهید کرد و گوارش در بدن به کندی انجام می‌‏گیرد و ارگان‌‏های بدن ناکارآمد می‌‏شوند. و هنگامی‌‏که کاملاً از‌‏بین برود، خواهیم مرد. بنابراین برای این‌‏که احساس سلامتی و از ابتلا به بیماری جلوگیری کنیم و روند پیری را کاهش دهیم، باید مراقب انرژی چی خود باشیم

دو نوع چی وجود دارد :

نوع اول :

 یک نوع از والدین به ارث می‌‏رود که به آن چیِ پیش از تولد می‌‏گوییم و اغلب در کانال‌‏های انرژی کلیه ذخیره می‌‏شود. این نوع چی برای تولید‌‏ مثل به‌‏کار می‌‏رود و به فرزندان منتقل می‌‏شود.

نوع دوم :

نوع دوم آن، چی پس‌‏از تولد است که معمولاً از‌‏طریق هوا و غذا بهدست می‌‏آید که به عملکرد کانال‌‏های انرژی در ششها و طحال بستگی دارد.  

حفظ تعادل انرژی چی در بدن :

برای حفظ انرژی پیش‌‏از تولد، باید از آن حفاظت کنید و تا جایی که امکان دارد آن را ذخیره کنید. برای حفظ انرژی پس از تولد، باید یک رژیم غذایی سالم و متعادل داشته باشید، از خوردن و نوشیدن افراطی بپرهیزید، به‌‏اندازه‌‏ی کافی بخوابید و در‌‏حد متعادل ورزش کنید و مراقبه و تمرین چی‌‏گونگ مناسبی را نیز در نظر بگیرید. مدیریت ثبات احساسات، کلیدی است برای باز نگه داشتن کانال‌‏های انرژی و جریان یکنواخت آن.

طب سوزنی می‌‏تواند در باز کردن کانال‌‏های انرژی، تغییر مسیر و تسهیل جریان و در تعادل نگه داشتن آن کمک کند. طب سوزنی به‌‏عنوان ابزاری کمکی برای انرژی چی، می‌‏تواند هم بر ذهن و هم بر بدن تأثیر بگذارد. همچنین داروهای گیاهی، در‌‏صورتی‌‏که به درستی مورد استفاده قرار گیرند، می‌‏توانند به‌‏عنوان مکملی برای کمبود چی عمل کنند.

Related posts

شناخت حقیقت با کمک استاد معنوی و حذف نقاب ضرورت نیل به روشن بینی

موکتی

آزادی و اختیار، موهبتی از شکوه الهی و عظمت انسان در لوح آفرینش

موکتی

توازن با وزن و آهنگ طبیعت (روز ۲۵ مربیگری روح، هفته چهارم، عنصر خاک)

موکتی

1 comment

سپید ۲ اردیبهشت ۱۳۹۷ at ۱:۵۳ قبل از ظهر

سلام
سپاس از شما

Reply

Leave a Comment